A fesztiválról

A WOODSTOCK AZ UGARON 2018-ban hatodik alkalommal tartja meg 4 napos szabadság-fesztiválját az ópusztaszeri Akhal Ménesen, Szegedtől 20 km-re. A fesztivál az Anna and the Barbies zenekar szervezése, amely egy alig száz fős rajongói táborból nőtte ki magát több napos összművészeti fesztivállá. A több mint 20.000 négyzetméternyi természetvédelmi terület ad otthont a fesztiválnak, ezen foglal helyet a nagyszínpad és másik 12 programhelyszín, a jurta-szállások, a kemping, egy kisebb tó is, na meg árnyékos fás, bokros, erdős részek.  A helyszínen a fesztiválozók mellett továbbra is zavartalanul megfér a csodálatos ménes is, mely megadja a hely igazi ember és természetközeli hangulatát. A fesztivál sajátossága a helyszín egyediségén kívül Anna and the Barbies különleges vendégszeretete. A zenészek, művészek, barátok itt mind ismerik egymást, és teljes lazaságban szórakoznak napokig egymással és a közönséggel.

4 nap

PUSZTA NAGYSZÍNPAD

A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszín a fesztiválon tökéletes hang, fény és vizuáltechnikával ellátva, hogy a legnagyobb zenekarok is a legszínvonalasabban adhassák elő műsorukat.

Itt naponta 3 másfél órás koncert lesz, 8, 10 és 0 órától.

JURTA KISSZÍNPAD

Második legnagyobb fedett színpad egy jurta belsejében, 300 fő befogadóképességgel. Itt a nagyszínpados koncertek közötti idősávban esténként 3 kisebb zenekar játszik 1 órás koncerteket.

TÁBORTŰZ AKUSZTIK SZÍNPAD

A központi jurtában található fedett kisszínpad, amelyen esténként tábortűz közben egy-egy ismert magyar rocksztár ad egyszálgitáros ülős akusztikus koncertet, és közben mesél a közönségnek. A nyugalomra vágyók ide bújhatnak el a hangos koncertek elől.

JURTADISZKÓ

A hajnalig tartó bulik helyszíne a magyar és nemzetközi alternatív zenei paletta és a naponta fellépő rocksztárok playlistjeiből válogatott zenékkel, tehetséges hazai dj-kkel.

CHILL ZÓNA

Egy csendes eldugott sziget az erdő árnyékában jógával, chill zenével, masszázzsal, baba-mama sarokkal és spirituális feltöltődési lehetőségekkel különböző mesterek közreműködésével.

KÉZMŰVES FALU

Folyamatos kézműves tevékenységek és vásárok a természetes anyagok és az újrahasznosítás jegyében.

FILMSÁTOR

Naponta több magyar és nemzetközi zenei témájú és dokumentum-koncertfilmeket nézhetnek meg egy hűvös sátorban a fesztiválozók.

CIRKUSZI SÁTOR

Bemutatkoznak fiatal cirkuszművészek, artisták és akrobaták. Folyamatos workshopok és interaktív játékok helyszíne.

AFRIKA FALU

Sena Dagadu Ghana-i származású magyar énekesnő és afrikai táncosokból, zenészekből, ruha és ékszerkészítőkből álló csapatának autentikus Észak-Afrikai tradíciókat felelevenítő tevékenységeinek sátra.

IRODALMI SÁTOR

Az előretolt Heyőrség Íróakadémia sátra ahol Kárpát-medencei fiatal kortárs írok-költők mutatkoznak be, szerveznek interaktív workshopokat folyamatosan, amelyben bevonják a fesztivál közönségét.

FRÖCCSBUSZ és BORFALU

A magyar helyi termelői borok bemutatkozása, fröccsök, szörpök, limonádék helyszíne.

MORZSA BISZTRÓ

A tradicionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözése házias és minőségi ételekkel – elérhető áron.

CSILLAGÖSVÉNY

Az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko-Élménypark izgalmas kiegészítése a fesztivál programjának.

Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

KÜLSŐ HELYSZÍNEK ÓPUSZTASZEREN ÉS KÖRNYÉKÉN

Célunk a fesztivál látogatóival megismertetni a faluban megtalálható kulturális és turisztikai jellegzetességeket.

EMLÉKPARK

Az Ópusztaszert híressé tevő Nemzeti Történeti Emlékparkban található Feszty Körkép elengedhetetlen programpontja a fesztiválnak, a fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

BÁNYATÓ

A fesztivál területétől 15 km-re lévő Bányató strandjához buszjáratokkal tervezzük szállítani napközben a fesztiválozókat. Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

TÖBB MINT 100 PROGRAM

A 2018-as Woodstock az Ugaron a tavalyinál is több és színesebb programmal várja a pusztába vágyókat! Az esti koncertek és bulik előtt tartalmas nappali programok, zenei workshopok, kézműves tevékenységek, filmvetítések, szakmai beszélgetések, és igazi lazulós chill zone teszi felejthetetlenné a nyár legjobb négy napját Ópusztaszeren!